Julia Julie

Annons

What should I do….

Varning för ett osammanhängande och meningslöst inlägg. Jag skriver för att jag har så otroligt mycket tankar som snurrar i mitt huvud just nu. Det gör det svårt att fokusera på en sak och att ta sig vidare. Det är också därför jag gillar att skriva. Det hjälper mig att bearbeta saker jag har svårt i nuläget att sätta i fack, det gör att jag fokuserar och på något vis kan finna klarhet i ett känslomässigt stadie av hopplöshet. 

 

Jag tror starkt på att man skapar sin egen lycka. Att gräma sig över saker gör ingen lycklig, jag tror på att skapa framtidsplaner (både kortsiktiga och långsiktiga) som gör att man kan skapa sig en tillvaro att glädjas för. Just nu är jag i en period som inte får mig att vakna upp och känna mig sådär genuint glad, som jag annars brukar. Jag känner att livet känns tungt. Kanske beror det på att det är November och solljuset har försvunnit, kanske är det för att snart kommer högtider som jag förknippar med negativa barndomsminnen, kanske är svaret så enkelt som att jag är less på min nuvarande situation.

Har du någonsin känt att du mår dåligt över något i din tillvaro, du vet vad det är som får dig att må dåligt men trots det kan du inte förmå dig att förändra din situation? Så känner jag delvis just nu. Jag vet att jag kräver en förändring, jag vet att jag kommer att må väldigt dåligt när jag väl tar beslutet att agera men att jag kommer att må bättre långsiktigt. Nu kommer den svåra frågan, orkar jag må dåligt kortsiktigt just nu?  Eller är det bättre för mig att bara vänta? Låta smärtan hållas stilla ett litet tag till. Egentligen är det som att riva av ett plåster. Något som borde göras snabbt men som jag nu drar av stegvis. Vilket gör egentligen mest ont?

Hur hamnade jag här? Jag som lovade mig själv, ganska precist för ett år sedan att det inte låta mig må såhär. I onödan. När jag vet att lycka är något jag själv skapar. Förra året mådde jag precis likadant, var i ungefärlig situation. Då flyttade jag till Lund. Skapade min förändring, gjorde något drastiskt som gav mig nya möjligheter och gjorde mig väldigt lycklig. Men nu då?

Jag trodde aldrig att jag skulle tänka såhär. För jag har alltid varit någon som cravar efter nytt, spännande, äventyr – Men jag är trött på att fly. Trött på att göra kortsiktiga drag som får mig att må bra i stunden för att sedan fly igen när vintern kommer. Varför kan jag inte bara stanna på ett och samma ställe och faktiskt inte tröttna? Inte känna känslan av understimuli och behov av förändring.

Tanken på att göra något nytt och galet är lockande för jag behöver endorfinkicken men jag har inte orken att bygga upp något nytt igen. För jag trivs. Trivs med mina fina vänner här, trivs i min lägenhet, med mina studier..

Vad kan man göra för nytt? Som ger mig endorfinkickarna och distraherar mig från detta vintermörker? Några förslag? Vad får hobby kan man skaffa? Jag har googlat runt på mycket projekt, volantärar grejer. Kanske det skulle vara något för mig? I do not know…

 

Överlag är jag trött på att välja fel. Varför väljer jag fel? Varför lyssnar jag inte på min magkänsla som alltid har haft rätt? Just nu känns det inte som att jag styr mitt eget skepp, jag sitter bredvid och kollar på – någon annan styr. Jag följer snällt med. Fy.

Och så kan jag ju inte ha det. För jag är stark och har alltid gått min egen väg men trots det hamnar jag ibland i ett passivt läge när det av bekvämlighetsskäl är lättare att kolla på. Men det är över. Det är slut med det. För jag är min egen lyckas smed och jag tänker styra rodret själv.

Kommentarer

Leave a Reply

Annons
stats